top of page

Κάνοντας την μετάβαση από τα συμβατικά στα Φυσικά Καλλυντικά. From conventio

Ήδη μεγάλη μερίδα καταναλωτών έχει αρχίσει να ερευνά, το τί σημαίνει φυσικό καλλυντικό. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την ακαταλληλότητα και την χαμηλή ποιότητα των τυποποιημένων βιομηχανικών προϊόντων και προσπαθεί με δειλά βήματα, να βαδίσει στην «άλλη όχθη» για να δει τι υπάρχει εκεί και αν υπάρχουν κάποια οφέλη για να αποκομίσει. Αρκετές μεγάλες εταιρίες το αντιλήφθηκαν γρήγορα, γι’ αυτόν τον λόγο άρχισαν να παράγουν τα λεγόμενα «parabens free» προϊόντα με σκοπό να «προλάβουν το κακό».

Η αλήθεια είναι ότι αντικατέστησαν τα parabens με άλλες συνθετικές ουσίες εξίσου επιβλαβείς, ενώ συγχρόνως «βαφτίζουν» τα προϊόντα τους φυτικά.

Επίσης , κάποιες από αυτές οι εταιρίες έχουν λανσάρει ως μόδα και ως «must», τα ζωικά συνθετικά παράγωγα του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία εξάγονται από την αορτή, το λίπος και τους συνδετικούς ιστούς διαφόρων ζώων. Για εμάς αυτού του είδους οι πρακτικές όχι μόνο απαραίτητες δεν είναι, αλλά σκληρές και απαράδεκτες!

Υπάρχουν πολλά φυτικά οργανικά συστατικά που συνεργάζονται με τις φυσικές διεργασίες του οργανισμού μας και προάγουν την φυσική παραγωγή κολλαγόνου.

Επίσης, πολλά από αυτά τα «ποιοτικά» καλλυντικά του εμπορίου περιέχουν συνθετικές αλκοόλες, παράγωγα του πετρελαίου, συνθετικά αρώματα, σιλικόνη και άπειρες χημικές ουσίες που προκαλούν διάφορους ερεθισμούς και αλλεργίες. Η αλήθεια είναι ότι ένα προϊόν χωρίς χημικά συστατικά, δεν μπορεί να «κάτσει» σε ένα ράφι για αρκετό καιρό και να περιμένει τον υποψήφιο αγοραστή του. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, στο «δικό μας κόσμο» δεν υπάρχουν ράφια, δεν υπάρχει το λεγόμενο στοκ και γι’ αυτό τα καλλυντικά μας δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Στις Δρυάδες, χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά συντηρητικά, όπως Tea Tree, εκχύλισμα Γκρέιπφρουτ και άλλα συντηρητικά που διαθέτει η φυσική χλωρίδα.

Η δημιουργία του καλλυντικού, αρχίζει την στιγμή της παραγγελίας και το προϊόν αποστέλλεται ολόφρεσκο στο παραλήπτη ( π.χ. οι κρέμες μας έχουν περίπου 40 ημέρες ζωής, μετά το άνοιγμα και φυλάσσονται στο ψυγείο). Έτσι, η διαφορά ενός συμβατικού προϊόντος με ένα οργανικό, είναι η ίδια διαφορά που έχει ένα προϊόν κονσέρβας, έναντι ενός πιάτου με ολόφρεσκο φαγητό! Εμείς λοιπόν οι εναλλακτικοί (όπως μας αποκαλούν) προτείνουμε στους πελάτες μας μία νέα φιλοσοφία, τους προσκαλούμε σε ένα ταξίδι μαζί μας, με προορισμό την Φύση και την Ποιότητα, με όχημα την Αγάπη και την Γνώση, σε ένα ταξίδι που μας μεταφέρει έτη φωτός μακριά, από οτιδήποτε συνθετικό, μεταλλαγμένο, ακατάλληλο για το Δέρμα και την Υγεία μας γενικότερα.

Πρόσφατα άρθρα-Recent Posts

Αρχείο-Archive

Ακολουθησέ μας!

Follow Us!

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Pinterest Social Icon
bottom of page